Χωριάτικες φρυγανιές ολικής άλεσης με προζύμι για πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες δοκίμασα τις νέες χωριάτικες φρυγανιές ολικής άλεσης με προζύμι, που μου έστειλε η εταιρία Παπαδοπούλου!

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει τις χωριάτικες φρυγανιές Παπαδοπούλου και τις έχετε διακρίνει για τη μοναδική γεύση και υφή τους. Αυτό που καθιστά τις συγκεκριμένες ξεχωριστές για εμένα, είναι το ότι περιέχουν 75% αλεύρι ολικής άλεσης με αποτέλεσμα να είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, ουσίες πολύ γνωστές για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπινου σώματος.

Αυτό που ξεχωρίζω πραγματικά στα προϊόντα της εταιρίας είναι η αναλυτική παρουσίαση όλων των διατροφικών τους πληροφοριών, γεγονός που διευκολύνει για εμένα ιδιαίτερα την ένταξή τους σε μία καθημερινή ισορροπημένη και πλήρη διατροφή. Με μια πιο προσεκτική ματιά, λοιπόν, στην ετικέτα μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως:

• Καλύπτουν το 20% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες (κατανάλωση 2 τμχ)

• Η σύστασή τους σε απλά σάκχαρα είναι χαμηλή (<5 gr/ 100 gr προϊόντος)

• Η σύστασή τους σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά είναι μέτρια (4-20gr/ 100 gr προϊόντος και 2-5gr/ 100 gr προϊόντος, αντίστοιχα)

• Η σύστασή τους σε αλάτι είναι μέτρια (0,4-1,5gr/ 100 gr προϊόντος)

Προσωπικά, τις κατανάλωσα στο πρωινό μου αφού τις συνδύασα με 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και φράουλες. Εσείς μπορείτε να τις απολαύσετε με μαργαρίνη και μέλι ή/και μαρμελάδα, με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί! Αποτελούν, επίσης, μία πολύ καλή επιλογή ενδιάμεσου σνακ στο δρόμο, το γραφείο ή όπου αλλού βρίσκεστε.

Οι νέες αυτές φρυγανιές έρχονται να συμπληρώσουν την αγαπημένη σειρά των Χωριάτικων φρυγανιών με 6 Δημητριακά και με Σουσάμι και προζύμι. Η εταιρεία Παπαδοπούλου συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια παραγωγής στην Ελλάδα και διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μέσα από την οποία οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν αυτά που καλύπτουν τόσο τις προτιμήσεις τους όσο και τις ανάγκες τους.

Κυριακού Κατερίνα
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!